تهران، خیابان بیهقی، خیابان شانزدهم شرقی، شماره 6، طبقه اول

  1. باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال سن داشته باشید.
  2. وزنتان باید حداقل ۵۰ کیلو‌گرم باشد.
  3. در زمان انتقال پلاسما باید کارت شناسایی مثل شناسنامه، گواهینامه یا گذرنامه همراه داشته باشید.
  4. حداکثر تعداد دفعات اهدای پلاسما در سال 36 مرتبه می باشد.
  5. فواصل اهداها باید حداقل یک هفته از یکدیگر باشد.   
  6. در صورت داشتن سابقه بیماری در هرکدام از موارد زیر، قبل از اقدام به اهدای پلاسما با پزشک خود مشورت کنید:

آلرژی‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی، کم‌خونی، کلیوی، کبدی، سابقه تزریق خون، غش، صرع، تشنج، اعتیاد به مواد مخدر تزریقی، عمل جراحی، خال‌کوبی، حجامت، تاتو، رفتارهای پرخطر (تماس جنسی محافظت‌نشده)، زردی یا یرقان و مسافرت به مناطق آندمیک مالاریا

**در صورتیکه واجد شرایط هستید، می‌توانید با مراجعه به مراکز ، بعد از انجام معاینه‌های بالینی و آگاهی از شرایط جسمی‌تان، برای اهدای پلاسما اقدام نمائید.**

بعد از اهدا، محل خونگیری را ماساژ ندهید زیرا باعث کبودی می شود. پس از خونگیری فشار ملایمی به محل ورود سوزن وارد کنید و دست را به مدت 2 دقیقه بالا نگهدارید.
 

منع اهدا برای گیاه خواران وجود ندارد درصورتیکه بتوانند منابع مورد نیاز پروتئین بدن را از جایی تامین کنند مثلا قارچ حبوبات، سویا و حتی لبنیات و …

خير، برای اهدای پلاسما فقط از مواد و اقلام يك بار مصرف استريل استفاده مي شود و حتی دستگاهی كه در آن پلاسما از سلول های خونی جدا می گردد، به هيچ وجه تماسی با خون يا پلاسما برقرار نمی كند.
 

شما با اهداء پلاسمايتان مي توانيد زندگي بسياری از بیماران را از مرگ نجات دهيد، زيرا از پلاسمای اهداء شده، دارو هاي حیاتی مثل آلبومین و IVIG وفاکتور های خونی مخصوص بیماران هموفیلی تولید میشود.
 

سالی 36 بار می توان اهدا داشت و فواصل اهداها باید حداقل یک هفته از یکدیگر باشد.   

اهدای پلاسما یک ساعت زمان می برد.

  • 6-4 ساعت قبل از اهدای پلاسما غذای سبک و سالمی میل کنید. 
  • شب قبل از اهدا حداقل 6-8 ساعت استراحت کنید.
  • قبل و بعد از اهدا از مصرف سیگار، قلیان، نوشیدنی های کافیین دار و مشروبات الکلی خودداری کنید.
  • در وعده های غذایی خود از میوه و سبزیجات به وفور استفاده کنید.
     

كنترل هر اهدا و نيز پايش وضعيت سلامت اهداكنندگان از اصول اساسی مرکز اهدای پلاسمای خون می باشد. اين بدان معناست كه شما هميشه از وضعيت سلامتی خود با خبر خواهيد بود البته به صورت رايگان، ولی مهمترين بخش قضيه آنجاست كه شما با اهدای پلاسما خودتان به ديگر انسان ها برای كسب مجدد سلامتی شان كمك كرده و اغلب حتی زندگی آنها را از خطر مرگ می رهانيد. 


پلاسما بخش مایع خون است و یک مایع زرد رنگ است که پس از جدا سازی سلول های خونی حاصل می شود و به طور معمول 55% از خون را تشكيل مي دهد. 45 در صد باقيمانده را همان سلول های خونی (گلبول های خونی) تشكيل مي دهند. به كمك روش های پالایش خون مي توان هر يك از اين پروتئين ها را از خون به طور جداگانه فرآوری نمود و جهت مقاصد درماني مورد استفاده قرار داد.

در اهدای پلاسما همچون اهدای معمول خون كامل، از يكی از رگ های بازو مقدار معينی خون گرفته مي شود و وارد دستگاه جداسازی پلاسما میگردد. در اين دستگاه پلاسماي خون مستقيماً از سلول هاي خونی جدا شده و در ضمن آن سلول های خونی مجدداً به بدن باز گردانده مي شوند و حجم پلاسمای گرفته شده از بدن توسط مایعات وریدی جایگزین میشود. اين فرآيند كه پلاسما فرزيس ناميده مي شود ، بدن را تحت فشار نگذاشته و به راحتی توسط بدن تحمل مي شود. در ظرف مدت کوتاه شما مجدداً پلاسمای گرفته شده اتان را باز خواهيد ساخت.
 

زمانی که از اهدا خون صحبت می شود منظور اهدای کامل خون که شامل سلول ها و بخش مایع خون است . اما در فرایند اهدای پلاسما سلول های خونی بلافاصله به بدن بازگردانده می شود .
تفاوت دیگر این است که باز سازی پلاسما زودتر از خون انجام میگیرد و به همین دلیل به فواصل کمتری می توان اهدا انجام داد.